Gaziantep usulü lezzet: Evde nohut dürüm tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri
Gaziantep Mutfağın en ünlü sokak lezzetlerinden biri nohutPratik hazırlık ve tatmin edici yapı ile evde kolayca yapılabilir. Lavash ile Noel Baharatları ile toplantı, özellikle vegan ve vejetaryen beslenme için mükemmel bir alternatif sunuyor.
Malzeme
- 2 bardak haşlanmış nohut
- 1 Parça Tarihi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı biber macunu
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 4 parça lavash ekmeği
- Maydanoz, soğan ve turşu (hizmet için)
Yapı
Nohut hazırlayın: Haşlanmış nohutları bir tavaya koyun, ezmeden hafifçe bastırın.
Soğan Odası: Zeytinyağını tavada ısıtın, ince doğranmış soğanı ekleyin ve pembeyi kızartın.
Baharatlı bir sos yapın: Makarnayı ekleyin ve kızartmaya devam edin. Ardından baharatları ve tuzu ekleyin.
Nohut ekleyin: Haşlanmış nohutları sos içine ekleyin, iyice karıştırın ve birkaç dakika pişirin.
Sıkıştırmaları hazırlayın: Lavash ekmeğinde hazırlanan nohuttan koyun. İnce doğranmış soğan, maydanoz ve sottacets ekleyin. Fiamely bir zarfa sarın.