Meğer Osmanlı padişahları bile onu tüketiyormuş! Her derde deva, İbrahim Saraçoğlu faydalarını saymakla bitiremedi
Profesör. Dr. İbrahim Saraçoğlu’na göre Osmanlı padişahları için şifa kaynağı olan beyaz dutun faydaları saymakla bitmiyor. C vitamini, lif ve kalsiyum açısından zengin olan beyaz dut aynı zamanda doğal bir antioksidan kaynağıdır.
Beyaz dut düzenli olarak tüketildiğinde vücutta kırmızı kan hücrelerinin üretimini artırarak kansızlığı önler.
GRİBİNE KARŞI KALKAN OLARAK ÇALIŞIR
Kötü kolesterolü düşürür ve bağışıklık sistemini güçlendirir. A, K ve B vitaminleri açısından da zengin olan beyaz dut, vücudu grip ve bulaşıcı hastalıklardan korur.
OSMANLI DÖNEMİNDE O HASTALIĞIN TEDAVİSİNDE KULLANILIYORDU!
Osmanlı İmparatorluğu döneminde Anadolu’da beyaz dut yapraklarının şeker hastalığının tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir. Dut yaprağı aynı zamanda doğal bir antiseptik ve antibiyotik olarak da kullanılır. Bu nedenle diyabet hastalarının iyileşmeyen yaralarının tedavisinde önemli rol oynar.