Yeni araştırma: Haftada 2 kez tüketmek yetiyor! Kolon ve makat kanseri riskini yüzde 35 düşürüyor! Değerini bilen çok az

0

Günümüzde mide kanseri oranları azalırken kolon kanseri oranları artıyor. Artışın nedenleri arasında stresin yanı sıra; Bunlar arasında fast food, gazlı içecekler ve hazır ambalajlı gıdaların aşırı tüketimi yer alıyor. Avrupa Klinik Beslenme Dergisi’nde yayınlanan araştırma makalesinde kolon kanserine yönelik önemli bir bulgu paylaşıldı. Medipol Mega Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr., baklagil tüketiminin kolon ve anal kanser riskini azalttığını gösteren sonuçları değerlendirdi. Dr. Vedat Göral, Türk mutfağının ana besini olan baklagillerin son dönemde sofralardan kalktığını ve bu durumun bağırsak sağlığını tehlikeye attığını söyledi.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku