Ege mutfağından kabak çiçeği dolması… MasterChef kabak çiçeği dolması nasıl yapılır? – Son Dakika Gurme Haberleri

0

Ege mutfağının en şık ve lezzetli yemeklerinden biri olan kabak çiçeği dolması, özellikle yaz aylarının vazgeçilmez yemeğidir. Taze kabak çiçeklerinin nefis bir iç dolguyla doldurulmasıyla hazırlanan bu enfes dolgu, hafifliği ve eşsiz kokusuyla sofralarınıza renk katacak. Gözlere ziyafet sunan, damakta unutulmaz bir tat bırakan kabak çiçeği dolması, sağlıklı ve lezzetli bir seçenek arayanlar için idealdir. İşte, Adım adım kabak çiçeği dolması tarifi!

MALZEMELER

20 adet kabak çiçeği

İç harç için:

1 bardak pirinç

1 soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 domates (rendelenmiş)

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı nane

1 çay kaşığı kurutulmuş fesleğen

1 çay kaşığı tarçın

1/2 çay bardağı kuş üzümü (isteğe bağlı)

1/2 çay bardağı çam fıstığı (isteğe bağlı)

1/4 demet maydanoz (ince kıyılmış)

1/4 demet dereotu (ince kıyılmış)

Sosu için:

1 bardak sıcak su

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1/2 limon suyu

ÜRETME

Kabak çiçeklerini dikkatlice temizleyin. Çiçeklerin içindeki sapları ve tohumları çıkarın.

Kabak çiçeklerini su dolu bir kaseye koyun ve birkaç dakika dinlendirdikten sonra süzün.

Soğanı ince ince doğrayın.

Bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtıp yemeklik doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

Rendelenmiş kiraz domatesleri ekleyin ve karıştırarak pişirin.

Yıkanmış pirinci ekleyin ve birkaç dakika kavurun.

Tuz, karabiber, nane, fesleğen, tarçın, kuş üzümü ve çam fıstığını ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırıp 1-2 dakika daha kavurun.

İnce kıyılmış maydanozu ve dereotunu ekleyip karıştırıp ocaktan alın. Doldurmayı soğumaya bırakın.

Hazırladığınız karışımla kabak çiçeklerinin içini dikkatlice doldurun. Çiçek yapraklarını harcın üzerine kapatın.

Doldurduğunuz kabak çiçeklerini tencereye yan yana dizin.

1 bardak sıcak su, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve yarım limonun suyunu bir kapta karıştırın.

Hazırladığınız sosu dolmaların üzerine dökün.

Tavanın kapağını kapatıp, dolmaları kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Kabak çiçeği dolmalarını tencereden dikkatlice çıkarıp servis tabağına dizin.

Soğuk veya sıcak servis yapın.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku